Szilveszteri utcabál lesz Sepsiszentgyörgy új főterén

Sepsiszentgyörgy fénypompás főterén utcabállal, koncertekkel és lampionok eregetésével búcsúztatják az óévet és köszöntik az újesztendőt. A sikeres „Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít” rendezvénysorozatnak, illetve a meghitt adventi és karácsonyi vásárnak méltó folytatása lesz a szilveszteri utcabál, amely az óév utolsó napján este 10 órától kezdődik az új főtéren, ahol fellépnek a magyarországi Zanzibár és a helybéli sZempöl zenekarok.

A szabadtéri kulturális kínálatot szervező Városimázs Iroda szerint az új főtér akkor válik élővé, ha inspirál bennünket, és ha belakjuk azt. Mint ismert, az építkezés során időszakosan hangversenyeket, filmeket, és színházi eseményeket szerveztek a színpaddá vált főtéren. Ma már teljes ünnepi díszében adja át magát a tér a város lakóinak: karácsonyi ajándékot kínál a vásár, felfrissülést a korcsolyapálya, találkozást, beszélgetést és együttlétet kínál a kinyílt fénypompás tér.

A csodára emlékeztetni kell magunkat – így fogalmazott Tóth Viktor szaxofonos, aki a kulturális eseménysorozat kiemelt napján, a magyar népmese világnapján volt Sepsiszentgyörgy meghívottja. Gondolatai ünnepivé teszik az utcabál helyszínét és értékessé a közösség új főterét. A szerevezők igazi közösségi eseményre számítanak, hiszen a térre nyíló vendéglátó egységekben szórakozók számára is kikapcsolódást nyújthatnak a koncertek, az éjfélre tervezett lampioneregetés. A lampionok színes fényeivel el lehet eregetni minden óévi rosszat.

A sepsiszentgyörgyi szilvesztert a közkedvelt Zanzibár zenekarral együtt koccinthatják el a Sepsiszentgyörgyön tartózkodók. A csapat néhány évvel ezelőtt már ünnepelt együtt a várossal. Éjfél után egy órával pedig a sepsiszentgyörgyi zenészekből álló sZempöl zenekar lép fel, akik első alkalommal lépnek színpadra a szilveszteri utcabálon. Koncertjeikre jellemző, hogy pillanatok alatt képesek táncra perdíteni a legmakacsabb közönséget is, egyedi műfaji meghatározásuk a balkan-teatro-disco.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?