A rendőrség zavarta meg Țiriac bályoki vaddisznóvadászatát

Rendőrségi vizsgálat indult szombaton Ion Țiriac egykori teniszcsillag bályoki birtokán indult többnapos vadászat kapcsán.

„A vadászat szombati megkezdését követően egy brassói magánszemély tett feljelentést a margittai rendőrségen” – közölte Alina Dinu, a Bihar megyei rendőrség szóvivője. A feljelentés az állatokkal való nem megfelelő bánásmódot kifogásolta. A rendőrség vizsgálatot indított és az eljárásnak megfelelően a helyszínre is kiszállt – mondta a rendőrségi szóvivő.

Az évek óta Románia-szerte felháborodást keltő vadászaton idén is a világ legvagyonosabbjai közül kerülnek ki a résztvevők. Az évente 150-200 vaddisznót kilövő eseményen jelenleg részt vesz egyebek között Wolfgang Porsche, a Porche autógyár tulajdonosa, Stefano Ricci olasz divattervező, Klaus Mangold, a Chrysler-Daimler csoport volt vezetője, de ott van Rudolf Streicher volt osztrák miniszter, Nestor Shufrych ukrán politikus és több hazai üzletember.

Az állatvédők rendszeres tiltakozása közepette a 150 hektáros területen megszervezett vadászat a tervek szerint vasárnap ér véget. Az állatvédő szervezetek szerint Ţiriac engedély nélkül szervezi „vaddisznó-mészárlásait”, amelyben a vadászetikát is semmibe veszik, amikor gyakorlatilag halomra lövik a hajtókkal egy szűk területre terelt vaddisznókat.

 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?