Szombaton kezdődik Ţiriac birtokán a bályoki vadászorgia

Szombat reggel megszólalnak a kürtök Ion Ţiriac bályoki (Bihar megye) birtokán, és elkezdődik a román üzletember által minden évben megszervezett kétnapos vadászat jeles külföldi vendégek részvételével.

Idén tizenegyedszer gyülekeznek Európa milliomosai a 150 hektáros birtokon. A vadászatot korábban minden évben januárban szervezték, idén a házigazda előrehozta az eseményt. Eddig többek között George Marsan monacói polgármester, Wolfgang Porsche, az ismert autókonszern tulajdonosa, Klaus Mangold, a Daimler Chrysler elnöke és José Merino Jiménez spanyol bankár jelezte részvételét.

A román sajtó beszámolói szerint Bályokon már több napja elkezdődött a készülődés az eseményre. A vendégek péntek este érkeznek a birtokra, ahol fenséges vacsorával fogadják őket. A szombat reggel kezdődő vaddisznó-vadászatban kétszáz hajtó segédkezik.

A romániai állatvédők az utóbbi években rendszeresen tiltakoztak a bályoki vadászorgia ellen, ugyanis egyetlen hétvégén Ţiriac vendégei több száz vaddisznót ejtenek el. Tavaly a tiltakozók egy hatalmas teniszháló feszítettek ki a birtok kapuja elé, és teniszezni kezdtek. Hasonló megmozdulásra az idén is számítani lehet.

Kapcsolódók

Kimaradt?