Szászföldi idegenvezetők ismerkedtek Hargita megye értékeivel

Háromnapos körutazáson ismertették meg december közepén Szászföldről érkező idegenvezetőkkel Székelyföld, Hargita megye látogatható turisztikai értékeit. A résztvevők szerint az erdélyi nagyvárosok román ajkú lakóit is érdemes lenne Székelyföldre csábítani.

Háromnapos körutazásra vitték Hargita megyében és Székelyföld több más helyszínére is azokat a szászföldi turisztikai szakembereket, akik a Nemzeti Turisztikai Hatóság (ANT) brassói képviselete- és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, valamint a Pro Turismo Terrae Siculorum Szövetség szervezésében érkeztek a helyszínre. A körút célja az volt, hogy kíváncsiságot keltvén számos látnivaló iránt a Szászföldön üdülő turistákat idevonzhassák, rábírják őket, hogy meghosszabbítsák ittlétüket székelyföldi élményekkel.

A résztvevők a Segesvár – Kis-Küküllő mente – Székelyudvarhely – Homoródalmás – Csíkszereda – Tusnád – Segesvár útvonalon járták be a térség nevezetességeit. A körútról csütörtökön kiadott sajtóközleményben a szervezők jelzik: a vendégek Csíkszeredában számoltak be élményeikről, jelezvén, Székelyföld, így Hargita megye is autentikus élményeket nyújt, és "őszinte a szolgáltatók a látogatókhoz való viszonyulásukban". Az ittlévők megítélése szerint azonban a külföldi turisták vonzása mellett nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a romániai, erdélyi nagyvárosok román ajkú lakosságára - áll a közleményben.

Útjuk során megismerhették a népi mesterségeket, gasztronómiát, és megtekintették egyebek mellett a parajdi wellnessközpontot, Fenyőkutat, a székelyudvarhelyi Septimia lovasközpontot, Kirulyfürdő hideg vizes gejzírjét , a csíksomlyói kegyhelyet, majd a tusnádfürdői wellnessközpontot és a Szent Anna-tavat, valam

int a Mohos-tőzeglápot, a Büdös-barlangot és az Apor-fürdőt keresték fel, de tetszett nekik a csíkszeredai jégkorongmérkőzés is.

A háromnapos körutazás létrejöttéhez Hargita Megye Tanácsa partnere volt a székelyudvarhelyi Septimia Resort Wellness & SPA-val, a Gondűző Hotel, a madarasi Zsigmond Malom Panzió, a tusnádfürdői Csíki Határ Fogadó, a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyő és a székelyudvarhelyi Kováts Fényképészet.

Kimaradt?