Őrizetbe vették a Szatmár megyei önkormányzat alelnökét

A korrupcióellenes ügyészség csütörtök hajnalban 24 órás őrizetbe vette Mircea Govort, a Szatmár Megye Tanácsának alelnökét, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Szatmár megyei elnökét.

A politikust befolyással való üzérkedéssel és zsarolással gyanúsítják. Az ügyészek szerint Mircea Govort közbenjárt több személy kinevezéséhez a Szatmár Megyei Pénzügyi Igazgatóságnál azzal a céllal, hogy az illetők védjék a családja vállalkozásait – írja a szatmar.ro.

A DNA szerint Govor azzal fenyegetett meg egy ügyvédet, hogy egy hely napilap kompromittáló cikkeket közöl majd róla, ha nem jár közben, hogy a családja cégei közbeszerzési eljárásokat nyerjenek. A megzsarolt személy befolyásának köszönhetően a Govor-közeli cégek pedig több mint 21 millió lej értékben nyertek el közbeszerzésen munkálatokat.

Ugyancsak a napilap hasábjain indult volna lejárató kampány egy Szatmár megyei polgármester ellen is, ha az illető nem segít uniós projektekkel kapcsolatos közbeszerzési eljárások megnyerésében. A munkálatok értéke közel 10 millió lej volt.

Mirce Govor előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?