Tűzijáték jogtalan birtoklása miatt indul eljárás egy gyergyói fiatal ellen

Összesen 274 darab pirotechnikai eszközt koboztak el kedden a rendőrök egy 19 éves gyergyóalfalui fiataltól – számolt be szerdán a Hargita megyei rendőrség.

A beszámoló szerint a fiúnál olyan petárdákat és különböző rakétákat találtak, amelyek birtoklásához engedély szükséges. A termékeket a rendőrök elkobozták, az ügyet pedig átadták a gyergyószentmiklósi ügyészségnek. A fiatal ellen pirotechnikai eszközök jogtalan birtoklásának gyanújával indult eljárás.

Mint korábban megírtuk, a kettes, hármas és négyes osztályba sorolt pirotechnikai eszközök, többek között a petárdák és pukkanók gyártása, áruba bocsátása, birtoklása és használata szigorúan tilos, és három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A háromszéki rendőrök már korábban bejelentették, hogy elindították a „Tűzijáték” nevű akciót, amelynek célja, hogy megelőzzék a tiltott pirotechnikai eszközök forgalmazását és használatát, ezért ebben az időszakban a piacok, vásárok, bevásárlóközpontok és tanintézmények környékén fokozott hatósági jelenlétre kell számítani, de a pirotechnikai eszközöket forgalmazó cégek tevékenységét is nyomon követik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?