Hatvankettőre emelkedett a Colectiv-tragédia halottainak száma

Meghalt kedden a bukaresti tűzvész egyik sérültje. A 24 éves nőt a bukaresti égéssebészeti kórházban ápolták, ő a Colectiv-tragédia 62-ik halálos áldozata – írja a Mediafax.

A beteg állapota az elmúlt hat hétben folyamatosan válságos volt, testfelületének nagyon nagy része égett meg a tűzben Az egészségügyi minisztérium adatai szerint jelenleg 18 személyt ápolnak bukaresti kórházakban a Colectiv-tragédia sérültjei közül.

A tárca korábban közölte azt is, hogy 63 sérültet utaltak ki a kórházakból a tűzvész óta eltelt hat hét alatt. Összesen 39 beteget szállítottak külföldre, közülük tízen meghaltak, heten visszatértek az országba. Jelenleg 22 sérültet ápolnak külföldi kórházakban.

A bukaresti Colectiv klubban október 30-án egy rockkoncerten használt tűzijáték miatt lobbant lángra a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelése. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai. A rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton. A tragédia éjszakáján 27-en haltak meg, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?