Megérkezett a Betlehemi Békeláng Erdélybe

Szatmárnémetiben vették át elsőként Erdélyben a Bécsből érkező Betlehemi Békelángot szombaton. A Romániai Magyar Cserkészszövetség közvetítésével érkező lángból bárki vehet, a „Béke bennem – béke veled” mottóval indult idei lánghordozás állomásai online térképen is nyomon követhetők.

A hagyományoknak megfelelően idén is a lángot cserkésznek hozzánk Jézus születési helyéről, a betlehemi Születés Bazilikából, stafétaként, mint az olimpiai lángot. Az erdélyi cserkészek december 12-én, Bécsben vették át és hozták a Betlehemi Békelángot Erdélybe.

 

Már Erdélyben van a Láng! Cserkészeink késő éjjel jöttek át a határon. ;-)

Szerző: Romániai Magyar Cserkészszövetség2015. december 13.

A láng útvonala Google térképen is követhető. A cserkészek kézről-kézre, mécsesről mécsesre, városról városra haladva osztják a békelángot tovább az érdeklődőknek, illetve elviszik templomokba, hogy karácsonyig folyamatosan égjen. Az állomások között szerepel Szatmárnémeti, Zilah, Kolozsvár, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Brassó.  

Az egyházhoz és felekezethez nem kötött lángstaféta az út során a cserkészektől elkérhető, a Romániai Magyar Cserkészszövetség arra biztat mindenkit: vigye haza és adja tovább, hogy minél több családhoz eljusson. „Éljünk a lehetőséggel, fogadjuk be a betlehemi láng fényét, melegét otthonunkba, hogy átjárja életünket”- buzdítanak közleményükben.

A Betlehemi Békelángnak minden évben választanak egy mottót. Idén ez így hangzik: "Peace in me - peace with you", azaz Béke bennem - béke veled.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?