Morzsányi szeretetet kínálnak Csíkszeredában

"Nem sok. Morzsányi. De hisszük, a kevés is lehet nagyon fontos. Főképp, ha szeretetről van szó." írják azok a csíkszeredai  civil szervezetek, akik úgy döntöttek, hogy folytatják a két éve útjára indított kezdeményezést és idén is megszervezik az Adventi szeretetmorzsát.

"Mindazok, akik már korábban is felkeresték rendezvényünket tudják, hogy egyszerű, de nagyszerű eseménnyel várjuk a járókelőket. Zsíros kenyérrel, forró teával kínáljuk az arra járókat és közben felcsendülnek a Sunshine (Napsugár) gyerekzenekar által megszólaltatott dalok. Ha épp az ünnepre készülve a bevásárlás köti le figyelmüket, vagy egyszerűen csak a délutáni sétájukat végzik, kis szünetre hívjuk Önöket. Kérjük, hallgassák az élő zenét, kortyolgassák a forró teát és töltsenek el néhány percet ismerőseikkel és velünk, a spontán találkozás örömében" – írják közleményükben.

Az Adventi Szeretetmorzsa rendezvény idején is át lehet venni a betlehemi Születés Temploma örökmécseséről meggyújtott Békelángot. Az érdeklődőket arra kérik, lehetőség szerint hozzanak magukkal gyertyát vagy mécsest.

Az eseményt december 19-én délután 4 órai kezdettel szervezik meg a város központjában, az adventi koszorúnál, a Petőfi utcában. A szervezők: Áradat Egyesület, Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csibész Alapítvány, Csíki Anyák Egyesülete, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Gyulafehérvári Caritas, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Néri Szent Fülöp Egyesület, Romániai Magyar Cserkészszövetség - Csík körzete, Szent György Lovagrend, Csíki Apák, Anyák és apróságok Krisztusi közössége, Fokoláre mozgalom, Szent Tamás Alapítvány.

Kimaradt?