Karácsonyváró programkavalkádon nézelődtünk Csíkszeredában

Ünnepi programok sorát szervezték meg pénteken, déltől késő estig a csíkszeredai megyeháza földszintjén. A koncertekkel és előadásokkal dúsított kézműves programokat fotókiállításmegnyitó is színesítette.

Advent a családban címmel szervezte karácsonyváró programokat a családoknak Csíkszeredában. A megyei tanács épületében berendezett műhelyben a gyerekek kézműves foglalkozásokon készíthettek gyertyákat, üdvözlőlapokat, karácsonyfadíszeket, amelyekkel fel is díszítették az intézmény karácsonyfáit.

A megyei Művészeti Népiskola közreműködésével fafaragást és agyagozást tanultak, kipróbálhatták tudásukat gitáron, dobon és zongorán. Kovács Edit kardiológus főorvos a táplálkozási tanácsokról tartott előadást, Gergely Orsolya egyetemi oktató vásárlási trendekről, fogyasztói kihívásokról beszélt, ezt követően Iochom Zsolt fényképész fotótippekkel látta el az érdeklődőket.

Gyermekrajzokat díjaztak

A programkavalkádon díjazták a Karácsony gyerekszemmel című rajzpályázat legjobbjait. A nyertes Fogarasi-Csézár Nóra és Deák Noémi, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola II. A, illetve IV. A osztályos tanulója lett, az ő rajzuk kerül idén a megyei önkormányzat karácsonyi köszöntőire. Több mint 130 pályázatot küldtek be a gyermekek.

Ezt követően fellépett a Gyermekek Háza Serke táncosai és Ádám Katalin, akik népdalokat is tanítottak a kicsiknek és nagyoknak. A Sunshine és a Mesehetes zenekar előadása szintén sikert aratott.

Kiállították a Családi pillanatok pályázatra beérkezett 43 fotót is, amelynek minden résztvevője székely termékekből álló ajándékcsomagot kapott. Különdíjban részesült Kémenes Örs és Darvas Rezső fotója. A fotókiállítás december folyamán még megtekinthető. 

Kapcsolódók

Kimaradt?