Michelle Obama kipróbálta magát a rapszakmában

Az amerika first lady, Michelle Obama vicces rapvideóval igyekszik továbbtanulásra buzdítani az amerikai fiatalokat.

"Ha magánrepcsin akarsz utazni, irány az egyetem! Magasra törni és csekkekhez jutni? Töltsd meg tudással a fejedet!" - szövegeli a first lady az amerikai stand-up komikus, Jay Pharoah-val közös videoklipben, amelynek egyike helyszíne a Fehér Ház.

A kisfilm Michelle Obama nemrég elindított Better Make Room elnevezésű kampányának része. A 14-19 éves korosztályt célzó kezdeményezés lényege, hogy a diákok személyes sikerei és történetei hasonló formában jelennek meg a közösségi médiában, mint a hírességekkel, sportolókkal kapcsolatos hírek. A kampány a first lady Reach Higher projektjéhez tartozik, amelynek célja, hogy továbbtanulásra ösztönözzék a diákokat, növelve az amerikai diplomások arányát.

A first lady, aki egy chicagói munkáscsaládban nőtt fel, gyakran mesél a diákoknak arról, milyen keményen dolgozott annak idején azért, hogy jó jegyeket és diplomát szerezzen a Princetonon és a Harvardon."Szeretném kifejezni a tiszteletemet és a támogatásomat azon fiatalok iránt, akik keményen tanulnak az iskolában és az álmaik megvalósításáért küzdenek; mindezt pedig új és szórakoztató formában szeretném tenni" - jegyezte meg közleményében Michelle Obama, akinek Pharoah-val közös videóját a CollegeHumor nevű internetes oldal jegyzi.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?