Végigsétált a New York-i Central Parkon az amerikai elnök

Ritkán engedheti meg magának egy hivatalban lévő amerikai elnök, hogy úgy töltse szabadidejét, ahogyan Barack Obama tette szombaton: végigsétált két tizenéves lányával a New York-i Central Parkon - jelentette az amerikai média.

Obama kiruccanását előre nem jelentették be, így az elnök megjelenése Manhattan nevezetes parkjában igencsak meglepte a járókelőket, a kocogókat és a turistákat. Barack Obama két lányával, Maliával és Sashával sétált a parkban, illetve társaságukban volt még az elnök féltestvére, Majas Soetoro-Ng és férje Konrad Ng. A first lady, Michelle Obama nem tartott velük.

Az elnök biztonságáért felelős szakszolgálat, a Secret Service mintegy félszáz ügynöke vigyázott rájuk, Manhattan felett helikopterek köröztek. A park jelentős részét lezárták a biztonsági szolgálat emberei. Barack Obama és családtagjai hot-dogot vásároltak a parkban, az amerikai elnök pedig elbeszélgetett a bangladesi születésű hot-dog árussal.

Színházba is mentek

A húszperces séta után az amerikai elnök elment két lányával egy hiphop musicalre, amelyet a Broadway egyik színházában adtak elő, és amely a függetlenségi háború idején játszódik. Eric Shultz fehér házi szóvivő azt mondta, hogy az elnöknek nagyon tetszett a darab, s az előadás alatt mellette ült a rendező, Lin-Manuel Miranda.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?