Ismét igazságot követeltek Beke Istvánnak Kézdivásárhelyen

Pénteken is több százan tüntette Kézdivásárhely központjában, hogy kifejezzék szolidaritásukat a merényletkísérlet gyanújával letartóztatott Beke Istvánnal. Ez már a harmadik demonstráció a céhes városban – írja az Agerpres.

A tüntetést ezúttal is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte, amelynek a vizsgálati fogságban lévő vállalkozó a helyi elnöke. A Kovászna megyei csendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint az utcai megmozdulás 16 órakor kezdődött, és 18.20-kor, incidensek nélkül zárult. (Az alábbi videó a csütörtöki demonstráción készült.)

Petronela Corodeanu elmondta, hogy a tüntetésre ezúttal sem volt hatósági engedély, ám emiatt senkit sem bírságoltak meg. A demonstráció idején a csendőrség ügyelt a rendre, de az emberek békésen meneteltek az utcákon, nem volt szükség a beavatkozásukra.

Akárcsak szerdán és csütörtökön, a tüntetők ezúttal is igazságot követeltek Beke Istvánnak, akit szerintük jogtalanul, koholt vádak alapján fosztottak meg a szabadságától. A férfit kedd késő este vették őrizetbe, és csütörtökön tartóztatták le. Jelenleg a bukaresti rendőrségi fogdában raboskodik. Ügyvédje optimista: szerinte karácsonyra már ismét családja körében lehet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?