Magyarul és románul is megköszönte a szolidaritást Beke István felesége

Facebookon mondott köszönetet román és magyar nyelven a terrorizmus gyanújával letartóztatott Beke István felesége a férje iránti szolidaritásból tartott kézdivásárhelyi tüntetéseket és a magánemberektől kapott biztató szavakat.

„Azt a hitet, bizalmat, támogatást, melyet Önöktől kaptunk és kapunk, lehetetlenség szavakba önteni. Köszönjük! Köszönjük a méltóságteljes kiállást, a civilizációból adott leckét, hogy hisznek Isti ártatlanságában! Köszönjük az érte égő gyertyákat, a néma körmenetet, jókívánságokat, kitartásra buzdításokat, óriási erőt kölcsönöztek nekünk” – írta a közösségi oldalra Beke Csilla.

A román nemzetiségűeknek ezt üzente:  „Stimati prieteni, cunostinte, oameni care ne-au dat crezare! Multumim pentru mesajele, apelurile de sustinere primite, ca in ciuda marsaviilor si mizeriei ultimelor zile, credeti in nevinovatia lui Isti! Va multumim!”

Mint ismert, Kézdivásárhelyen szerdán és csütörtökön is több százan vonultak fel igazságot követelve Beke Istvánnak. A férfit merényletkísérlet gyanújával tartóztatták le, ügyvédje fellebbezett. Jelenleg a bukaresti rendőrség fogdájában raboskodik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?