Ügyvédje szerint a karácsonyi ünnepeket már otthon töltheti Beke István

A karácsonyi ünnepeket már otthonában, családja körében fogja tölteni ügyvédje szerint a merényletkísérlet gyanújával letartóztatott Beke István.

Erről Hodor István, a Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökének barátja tájékoztatta csütörtökön lapunkat. A vállalkozó elmondta, Beke István jogi képviseletét egy ismert ügyvéd látja el, aki szerdán fellebbezett a gyanúsított fogva tartása ellen.

Hodor István nem kívánta megnevezni az ügyvédet. Csak annyit árult el, hogy brassói, román nemzetiségű, szervezett bűnözéssel kapcsolatos vádakra szakosodott jogászról van szó. „Az volt a kérése, hogy a nevét ne hozzuk nyilvánosságra. Később majd nyilatkozni fog a sajtónak” – magyarázta a vállalkozó.

Az ügyvédet és Beke István feleségét Hodor István vitte el szerdán autóval Bukarestbe. Benyújtották a fellebbezést, majd felkeresték a gyanúsítottat a rendőrségi fogdában. Beke Istvánnal azonban csak az ügyvéd beszélhetett személyesen.

„Azt megengedték Istvánnak, hogy felhívja a feleségét telefonon. Elmondta, hogy a körülményekhez képest jól van, tisztességesen bántak eddig vele. Maga is félreértésnek tartja ezt az egészet. A végén még kacagott is” – mondta Hodor. Hozzátette, ügyvédje egészen biztos abban, hogy sikerül tisztázni a vádakat, és Beke Istvánt még az ünnepek előtt szabadlábra helyezik.

A fellebbezést a benyújtástól számított öt napon belül kell megtárgyalnia a bíróságnak. Mint ismert, Beke Istvánt a bukaresti táblabíróság kedden, kevéssel éjfél előtt helyezte harmincnapos előzetes letartóztatásba merénylet előkészítésének gyanújával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?