Féltik a merényletkísérlettel gyanúsított kézdivásárhelyi férfi családját

Az Anonymous Romania nevű csoport Facebook-oldalán szerdán közzétették a merényletkísérlet gyanújával letartóztatott kézdivásárhelyi Beke István Attila lakcímét és telefonszámát. Sokan féltik a családja biztonságát.

„Itt a címe és telefonszáma annak a hontalannak (bozgor), aki december 1-én robbantani akart. Osszátok meg!”, ezzel a felszólítással jelent meg a közösségi oldalon az Anonymous Romania bejegyzése, amelyet több százan megosztottak már, illetve az bejegyzéshez érkező kommentekben többen megfenyegették a kézdivásárhelyi férfit és családját, és szidják a magyar közösséget.

A kommentelők között akadnak néhányan, akik elítélik a gyanúsított címének és telefonszámának közzétételét, és figyelmeztetnek, hogy a bejegyzés és a kommentek erőszakos cselekedetekre buzdítanak.

Az eset miatt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szimpatizánsai próbálják megszervezni a Beke család védelmét. "Megbízott embereik figyelik a család minden tagját, a gyerekeket még az iskolában is", közölte a HVIM erdélyi szervezete.   

Kapcsolódók

Kimaradt?