Holnap is megtartják a kézdivásárhelyi szimpátiatüntetést

 „Hozz magaddal még egy embert” jelszóval csütörtök délután négy órára újabb szimpátiatüntetést hirdettek Kézdivásárhelyen. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi szervezetének közleménye szerint: „Aki a székely autonómiáért kiáll, azt a román állam az elmúlt években mindig megfélemlítette, úgy ahogyan azt Sepsiszentgyörgy polgármesterével is tette.”

A HVIM közleményében arról is írnak, hogy a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség által közzétett információkkal ellentétben a Beke Istvánnál tartott házkutatás során talált petárdákat és csillagszórókat bontatlan csomagolásban vitték el.

 „Elképesztő, hogy a román ügyészség és a belügy megszegi a román törvényeket, nem biztosítanak betekintést az ügybe, elhallgatják a valós tényeket, még a gyanúsított ügyvédje elől is, aki csak szerdán délután találkozhatott először a már hétfőn este őrizetbe vett védencével” – olvasható a szervezet közleményében.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nyilatkozata szerint az ügyben az európai szervezetek – az Európai Parlament és az Európa Tanács -, valamint a nemzetközi jogvédők és a nemzetközi sajtó segítségét kérik.

Mint korábban megírtuk, szerdán délután feszült hangulatú utcai megmozdulás zajlott szerda délután Kézdivásárhelyen, ahol civil kezdeményezésre mintegy 500 helybéli lakos követelte a terrorizmussal gyanúsított Beke István Attila szabadon bocsátását.

Kapcsolódók

Kimaradt?