Marosvásárhelyen sem lesz tűzijáték december elsején

Elmarad a tűzijáték december elsején, a román nemzeti ünnepen – közölte a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A döntést a bukaresti tűzeset, valamint a párizsi terrorttámadások halálos áldozataira való tekintettel hozta a városháza.

Ugyanakkor december december elseje tiszteletére számos ünnepi rendezvényt szervez a város és a megye vezetősége. December 1-én este fél héttől a polgármesteri hivatal szervezésében a főtéren felállított színpadon népdalénekesek, a Maros Művészegyüttes román tagozata szórakoztatja a román nemzeti ünnep alkalmából összegyűlteket.

A megyei önkormányzat kétnapos rendezvénysorozattal ünnepel, erre a célra 45 ezer lejt szánt, amit rendkívüli ülésen hagytak jóvá az önkormányzati képviselők. Abból az alkalomból, hogy Marosvásárhely 2021-ben Európa kulturális fővárosa szeretne lenni, 2021 román nemzeti zászlót fognak szétosztani a november 30-án, a megyei tanács épülete előtt felálított sátrakban.

December elsején katonai parádéval ünnepelnek, míg a megyei önkormányzat előcsarnokában egésznapos kiállítás lesz látogatható az egyesülésről szóló könyvekből, dokumentumokból, emléktárgyakból a Maros megyei múzeum és könyvtár szervezésében. Mint ismert, idén több erdélyi városban elmarad a szokásos tűzijáték a nemzeti ünnepen.

Kapcsolódók

Kimaradt?