Két hónapos apasági szabadságot vesz ki Mark Zuckerberg

Lánya születése után azonnal kéthónapos apasági szabadságra megy Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal megteremtője, és működtetője.

A hírt Zuckerberg stílusosan egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, ám azt nem árulta el, ki fogja őt helyettesíteni a kaliforniai székhelyű vállalatnál. „Úgy döntöttem, két hónapos apasági szabadságra megyek lányunk érkezése után. A tanulmányokból kiderül, amikor a dolgozó szülők sok időt szakítanak arra, hogy együtt legyenek újszülött gyermekükkel, az a családnak és a csecsemőnek is csak jót tesz” – magyarázta döntését a Facebook-főnök.

Zuckerberg   júliusban jelentette be, hogy feleségével, Priscilla Channal gyermeket várnak. Akkor azt is elárulta, hogy korábban háromszor is vetéléssel ért véget Priscilla terhessége.

Az USA-ban a törvények szerint legfeljebb fizetés nélküli szabadságra mehetnek a szülő nők, s a vállalatok egyénileg szabják meg, milyen juttatást adnak a szülőknek. A Facebook például négy hónapos fizetett szabadságot ajánl amerikai állampolgárságú alkalmazottainak, s a szabadságot az apák is igénybe vehetik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?