Mobilalkalmazásként is használható a közösségi kártya

Mobiltelefonos alkalmazásként is használható már a sepsiszentgyörgyi Közösségi Kártya. A vásárlási kedvezményeket biztosító és közösségi projekteket is támogató kártyaprogram működtetője a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) arról tájékoztatott, hogy egy évnyi fejlesztést követően indították útjára a Közösségi Kártya androidos alkalmazását GoForCard néven.

A régi és új kártyafelhasználók egyaránt letölthetik az alkalmazást a Play Áruházból, ez ingyenes, csupán regisztráció szükséges a használatához. Az alapítvány ezáltal a fiatalok fele szeretne nyitni, de a mobilos alkalmazás mindenki számára megkönnyíti a kártya használatát. A háromszéki partnerüzletekben már használható a mobiltelefonos alkalmazás.

Mint arról beszámoltunk a Kovászna megye négy városában működő Közösségi Kártya program lényege, hogy annak használatával a vásárló egy és tíz százalék közti kedvezményt kap az áru vagy szolgáltatás értékéből, emellett a partner cég ugyanekkora összeget befizet a közösségi alapba.

A 2011 augusztusában indított kártyaprogram sikerét bizonyítja, hogy mára Háromszéken több mint 24.000 kártyafelhasználó van, és a közösségi kártya alapba négy év alatt több, mint 500.000 lej folyt be. Ezt az összeget nagyjából 140 civil program megvalósítására fordították, így fitnesz park és játszóterek kialakítását, pingpongasztal felszerelését, tanulmánykirándulások támogatását, közösségi programok támogatását, tehetséges fiatalok számára ösztöndíjakat finanszíroztak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?