Sikeres a közösségi kártya Háromszéken

Háromszék négy városában húszezren használják a kedvezményes vásárlásra feljogosító közösségi kártyát. A kártya használata révén a vásárló egy és tíz százalék közti kedvezményt kap az áru vagy szolgáltatás értékéből, emellett a cég ugyanekkora összeget befizet a közösségi alapba.

Furus Levente, a programot kezdeményező Háromszéki Közösségi Alapítvány irodavezetője emlékeztetett, hogy 2011 augusztusában Sepsiszentgyörgyön indult az akció, amelyhez tucatnyi vállalkozás társult partnerként, mára azonban sikerült kiterjeszteni a programot Barótra, Kovászára és Kézdivásárhelyre is, ahol élelmiszer, építőipari cégek és patikák biztosítanak vásárlási kedvezményt.

Legtöbben a háromszéki Bertis üzletlánc boltjaiban vagy a Merkúr üzletekben használják a közösségi kártyát, így ez a két cég fordít legnagyobb összeget közösségi programok támogatására. Furus Levente szerint jelenleg húszezer közösségi kártya van forgalomban, ebből 15 ezret használnak rendszeresen. Minden vásárláskor átlag egy lej gyűl a közösségi alapba, és átlagban ugyanennyit spórol a használó egy alkalommal, tájékoztatott a civil szervezet irodavezetője.

A program beindulásától eltelt három év alatt kedvezményes vásárlások révén összesen 321 534 lej gyűlt a közösségi alapba. Ebből a Háromszéki Közösségi Alapítvány 81 civil szervezet és iskola projektjét finanszírozta, 14 ösztöndíjat fizetett, 8 biciklitartót állított, beindította a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsot, tíz óvodának adtak tehetségfejlesztő játékokat, öt zenei tehetséget táboroztattak, két ping-pong asztalt állítottak köztéren, egy játszóteret készítettek Kovásznán illetve átadták a sepsiszentgyörgyi szabadtéri mozgásparkot.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány novemberben dönt a július-szeptemberben a közösségi alapba gyűlt 46 554 lej felhasználásáról. Várják a kártyafelhasználók javaslatait a hka@hka.ro címre.

Kimaradt?