Colectiv-tragédia: 39-re emelkedett a halálos áldozatok száma

FRISSÍTÉS: Újabb halott. A bukaresti Colectiv klubban kitört tűzvész áldozatainak száma drámaian növekedett szombaton: hét sebesült  szervezete adta fel a küzdelmet. Öten Bukarestben, ketten Hollandiában hunytak el. Az áldozatok száma így már 39-re emelkedett. A hollandiai kórházban elhunyt egyik áldozat olasz állampolgár.

Mint arról beszámoltunk, múlt pénteken, október 30-án tűz ütött ki a bukaresti Colectiv klubban, az ott szórakozó több száz ember azonban nem tudott idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton: 27-en a helyszínen meghaltak, 5 személy rövid idővel a kórházba szállítás után, heten pedig szombaton vesztették életüket. 

A bukaresti tűzvész sebesültjei közül még 107-en vannak kórházban, 48 személy állapota továbbra is kritikus. 

Szombatra virradóra a tűzvész 16 súlyos sérültjét két - kórházzá alakított - katonai repülőgéppel Rotterdamba, illetve Brüsszelbe vitték. A Hollandiába szállított sérültek közül ketten a repülőgép földet érése után meghaltak. Négy sebesült a bukaresti kórházakban halt meg. Szombaton további két sebesültet visznek a SMURD mentőszolgálat repülői Bécsbe. Vasárnap a SMURD gépeit Norvégiába és Finnországba indítják egy-egy sérülttel.

FRISSÍTÉS: Sorin Cimpeanu ideiglenes miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy a román kormány minden külföldi kórházakba küldött sérült kezelésének költségét, valamint egy-egy hozzátartozójuk külföldi szállásköltségét és ellátását fedezi, függetlenül attól, hogy milyen hosszú időszakról van szó. Az ilyen súlyos égési sérülések esetében páciensenként 100-150 ezer eurós kezelési költséggel lehet számolni, így a tragédia sebesültjeinek kezelési költsége 13-15 millió euróra emelkedhet, amit főleg a kormány tartalékalapjából fedeznek - közölte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?