Az MPP szerint előrehozott választásokat kell tartani

A Magyar Polgári Párt (MPP) szerint Victor Ponta miniszterelnök lemondása után előrehozott választások megrendezésére kell törekedni.

A párt csütörtöki közleménye szerint a stabilitás biztosítása a legfontosabb, ennek érdekében a lehető legrövidebbre kell csökkenteni az átmenet időszakot. A párt szerint azért kell előrehozott választások megrendezésére törekedni, mert a rendes választásokig már csak egy év van hátra. "A rövid idő csakis egy átmeneti kormányzás lehetőségét biztosítaná, így akár szakértői kormány, akár kisebbségi kabinet állna fel, annak mandátuma nem lenne erősebb egy ügyvivő kormányénál" - véli az MPP. A párt szerint ez az átmenetiség az egész időszakot egy elnyújtott választási kampánnyá alakítaná.

"Egy ilyen elhúzódó átmenet nem segítene az ország valós problémáinak orvoslásán, de a politikai osztályba vetett bizalom helyreállítását sem szolgálná. Ilyen körülmények között a felelős politikai cselekvés csakis az előre hozott választások lehetőségének megteremtését célozhatja, hogy mielőbb stabil, választói legitimitással bíró kormánya legyen az országnak" - szögezte le az MPP. 

A párt üdvözölte Victor Ponta lemondását. Emlékeztetett arra, hogy korábban többször is jelezte kifogásait "a Ponta-adminisztráció diszkriminatív kisebbségpolitikája kapcsán", és többször szót emelt "a magyar közösséget ért jogfosztások és a tudatos provokációk" ellen.  "Reméljük, hogy (Ponta) távozásával lehetőség nyílik a román-magyar viszony normalizálódására is, hiszen a leköszönő miniszterelnök vesszőfutása sajnálatos mélységbe taszította a két ország diplomáciai kapcsolatait is" - fogalmaz az MPP közleménye.     

A párt szerint az ország nagyvárosainak utcáin zajló tömegmegmozdulások azt bizonyítják, hogy a társadalom többsége nem kér "a cinikus és korrupt rendszert" megtestesítő vezetőkből.

Kapcsolódók

Kimaradt?