Robin Williams felesége elárulta a színész öngyilkosságának okát

Robin Williams nem azért lett öngyilkos, mert depressziós volt, hanem azért, mert egy halálos betegségben, az úgynevezett Lewy-testes demenciában (elbutulásban) szenvedett. Talán három éve lehetett volna még hátra.

Ezt az amerikai színész özvegye árulta el. Susan Schneider most először beszélt férje halálának okáról. "Az egyik percben tökéletesen tiszta volt. Öt perccel később mondott valamit, ami nem illett oda. Minden erejével azon volt, hogy kezelje a problémáit, ő volt a legbátrabb ember, akit valaha ismertem. Az utolsó hónapban már nem ment neki. Mintha átszakadt volna a gát" – idézte a színésznőt a Blikk.

A Lewy-testes demencia gyógyíthatatlan kór. Az idegsejtekben úgynevezett Lewy-testek képződnek, az agyban elsorvadnak, elpusztulnak az idegsejtek. A beteg szellemi tevékenysége folyamatosan csökken, feltartóztatni, megállítani nem lehet. Általában idősebb korban fordul elő, főleg férfiaknál, azonban előfordulásáról pontos anyagok nincsenek, mivel ez a betegség könnyen összetéveszthető például az Alzheimer-kórral és más demenciákkal is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?