„A nap, amikor meghalunk” – felkerült a YouTube-ra a tragikus koncert felvétele

Felkerültek hétfőn a Youtube videómegosztó portálra a Goodbye to Gravity zenekar péntek éjszakai bukaresti lemezbemutató koncertjének utolsó percei. Az együttes The Day we Die (A nap, amikor meghalunk) című dalt játssza.

A tragédiát megelőző fél órában készült koncertfelvételen látszanak a nem sokkal később tűzvészhez vezető tűzijáték fényei. A hétfőn közzétett felvételen még semmi jel nem utal arra, hogy katasztrófába torkol majd a rockzenekar koncertje. A videó feltöltője a Mediafaxnak elmondta: a hang nem eredeti, mivel a helyszíni hangfelvétel rendkívül gyengére sikerült. A tragédiát okozó tűzijáték a felvétel 13. másodpercétől látható.

A tűzesetben elhunytak száma már 30-ra emelkedett, a sérültek száma meghaladja a 150-et. Sokan közülük válságos állapotban vannak. A lángokban meghalt a zenekar két tagja, a másik hármat – köztük a súlyos állapotban levő aradi szólistát - kórházban ápolják.

Az eddigi információk szerint a tűzijáték szikrái lángra lobbantották a klub egyik tartóoszlopának gyúlékony borítását, a tűz pedig másodperceken belül belekapott a lokál mennyezetének hangszigetelésébe.  A tűz fellobbanásakor a zenekar 2008-ban Megasztár-győztes énekese viccelődve poroltót kért – ez azonban nem volt kéznél, másodpercekkel később pedig már lángokban állt az egész klub.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?