Nappal napsütés, éjszaka fagy várható a hétvégén

Éjszaka Erdélyben a hétvégén jóval a fagypont alá süllyed a hőmérséklet - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton péntekhez képest további lehűlés várható, az ország déli és keleti régióiban picivel hidegebb lesz a levegő hőmérséklete az évszakhoz képest. Észak-nyugaton már magasabb hőmérsékleti értékekkel számolhatunk.

Moldvában, Máramarosban és Körösvidék északi részén szombaton a maximális hőmérséklet 8-9 Celsius fok körül alakul. Éjszaka a leghidegebb Erdély keleti részén lesz, a hőmérő higanyszála itt akár -12 fok alá is süllyedhet.

Az égbolt nagyrészt derült lesz, délen viszont felhősödésre lehet számítani. Bánságban, Olténiában, Havasalföldön, Dobrudzsában erős széllökésekre figyelmeztetnek.

Vasárnap az ország déli részén a megszokottnál hidegebb lesz, a többi régióban az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékekkel számolhatunk. Nappal a hőmérő higanyszála akár 16 fokra is felkúszhat, éjszaka viszont -12 fokra hűl helyenként a levegő. Derült égbolt várja vasárnap is azokat, akik halottak napján a temetőkbe látogatnak. Reggelre és éjszakára zúzmarára, jégre figyelmeztetnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?