Hidegebb lesz a következő két hétben az ősz, mint szokott

A következő két hétben, október 26. és november 8. között fokozatosan lehűl az idő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A lehűlés leginkább a második héten lesz érezhető.

Bánságban a következő négy nap a maximális hőmérséklet 13 és 17 Celsius fok körül alakul, a minimális 1 és 8 között. Október 30-tól fokozatosan hidegebb lesz, a hőmérő higanyszála nappal maximum 5 fokra, éjszaka pedig 2-4 fokra süllyed csupán.

November 3. után esőre figyelmeztetnek, október végétől zúzmarás reggelekre ébredhetünk.

Körösvidéken október végén az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékeket (a maximális 16 Celsius fok, a minimális 3-5 fok) jósolnak, ezt követően viszont hidegebb lesz: november 3-8. között maximum 11 fokra számíthatunk nappal, éjszaka pedig 2-3 fokra. November 4-én futó zápor esedékesek.

Erdélyben az első héten szintén a megszokott őszi időjárást jósolják a meteorológusok, 11-14 fokos nappali átlaghőmérséklettel. Ezt követően lehűlés várható, november 5-én a hőmérő higanyszála nem fog 5 foknál magasabbra kúszni. November 1-5. között fagyosak lesznek az éjszakák.

Máramarosban november 6-tól csökken 10 fok alá a nappali hőmérséklet, november 1-4 között az éjszakai hőmérséklet pedig 0 és 1 fok között alakul.

Kapcsolódók

Kimaradt?