Egymást érték a halálos balesetek Háromszéken

Egy hét alatt három halálos közúti baleset történt Háromszéken. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő szerdai tájékoztatása szerint legutóbb kedden éjfélkor Ozsdola közelében veszítette életét egy 48 éves férfi, aki vezetés közben elaludt, és autója egy beton hídfőnek ütközött.

Háromszéken az elmúlt napokban további súlyos, borulásos balesetek is történtek. Szombaton hajnalban Sepsiszentgyörgy és Illyefalva között borult fel egy kökösi férfiakat szállító haszongépjármű. Mint kiderült, a 20 éves sofőr ittasan vezette a járművet, túl gyorsan hajtott, nem tudta bevenni a kanyart, kisodródott az úttestről és felborult. A baleset következtében elhunyt az autó 18 éves utasa, és egy 19 éves utas súlyos sérüléseket szenvedett.

A háromszéki balesetsorozat múlt csütörtökön kezdődött: két személy veszítette életét Maksán, amikor autójuk az úttestről lesodródva villanyoszlopnak ütközött. A magyar rendszámú autót egy 19 éves fiatalember vezette, a járműben négyen utaztak. Maksa területén a fiatal sofőr szabálytalanul próbált megelőzni egy teherautót, és nem ellenőrizte, hogy jön-e szembe valami.

Előzés közben megijedt a szemből érkező gépkocsitól, megpróbálta kikerülni az ütközést, elvesztette uralmát járműve fölött, amely egy útszéli villanyoszlopnak csapódott és felborult. A balesetben életét vesztette az autó két utasa, egy 66 éves férfi és egy 54 éves nő, akik nem viselték a biztonsági övet.

Kapcsolódók

Kimaradt?