A közoktatási államtitkár a lányoknak: „Cicit előre, popsit hátra, ájuldozzanak a fiúk!”

A tea helyes felszolgálását és a magas sarkú cipő viseletét is tanítaná az iskolákban a közoktatásért felelős államtitkár. FRISSÍTÉS: Az államtitkár csütörtökön lemondott tisztségéről, az Országos Diszkriminációellenes Tanács pedig hivatalból vizsgálatot indított ellene.

Dévai sajtótájékoztatóján Vasile Șalaru új tantárgy bevezetését szorgalmazta, külön a diáklányok számára, amely szerinte megkönnyítené a társadalmi beilleszkedésüket.

„A mai lányok járni sem tudnak rendesen az utcán. Szeretném látni a tizenegyedikes, tizenkettedikes diákokat magas sarkú cipőben szépen lépegetni, tangózni, keringőzni, jó háziasszonyként felszolgálni a vendégeknek. A román oktatási rendszer teljesen mellőzte az ilyen irányú nevelésüket” – idézte az államtitkárt a Glasul Hunedoarei portál.

Vasile Șalaru szerint az új tantárgy mottója a következő lehetne: „Cicit előre, popsit hátra, ájuldozzanak a fiúk!”. Elmondta, hogy ezt az intelmet Moldovában tanulta, ahonnan maga is származik.

„Elnézést, ha nem sikerült megértetnem magam. De úgy gondolom, hogy a fiúkat nem a lányok KRESZ-ismeretei érdeklik, hanem az, hogy szépen tudjanak járni az utcán, hölgyként viselkedjenek. Vagyis ahogy nálunk, Moldovában mondják: cicit előre, popsit hátra, ájuldozzanak a fiúk!” – fejtegette az államtitkár.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?