Egy kávézó szexista menüje felborzolta a kedélyeket

A bristoli Caffe Be On kávézó nőknek szánt reggeli menüje buggyantott tojásból, füstölt lazacból, muffinból, salátalevelekből, koktélparadicsomból, avokádóból, vöröshagymából, áfonyás joghurtból és tökmagból áll, míg a férfi menüben tortilla, szalonna, kolbász, paradicsom, gomba, sajt, sonka, kenyér és vaj található. Mindkét menü ugyanannyiba kerül.

Az étlapról készült fotót egy Charlotte Murray nevű nő tette közzé a Twitteren, ahol aztán hatalmas felháborodást váltott ki a szexista menü - hívja fel a figyelmet az nlcafe.hu. „Mert isten tudja, hogy a nők és a férfiak nem képesek ugyanazokat az ételeket enni” – jegyezte meg egy hozzászóló.

„A férfiassággal és nőiességgel kapcsolatos sztereotípiák azt sugallják, hogy a nők fogyókúráznak és egészségtudatosak, míg a férfiak pohos zsírimádók. Ez leereszkedő és régimódi hozzáállás” – fogalmazott Charlotte Murray.

A kávézó szóvivője a Daily Mailnek úgy nyilatkozott: a női és férfimenük több mint két hónapja szerepelnek az étlapon, és eddig senki sem panaszkodott miattuk. Nem gondolták volna, hogy bárkinek is sértő lehet ez a megkülönböztetés, de a mostani negatív visszhang eredményeként a két menü lekerül az étlapról.

Kimaradt?