Muzulmán temetőben hantolják el a Kolozsváron megölt csecsemőt

Emberölés gyanújával büntetőeljárás indult Kolozsváron a 41 éves anya ellen, aki kedden kidobta két hónapos kislányát második emeleti lakásának ablakán. A nőt időközben beutalták a pszichiátriára, hogy megállapítsák, ítélőképességének birtokában volt-e, amikor tettét elkövette.

Az ügyészség szóvivője, Nicolae Moldovan szerdai tájékoztatása szerint a törvényszéki orvosok megállapították, a kislány erőszakos halált halt, a zuhanás következtében egyebek mellett végzetesen megsérült a koponyája.

Mint arról már korábban beszámoltunk, kedden délután két óra körül riasztották a rendőrséget, hogy Kolozsváron az Aurel Vlaicu utcában (Szamosfalvi út), egy tömbház előtti parkolóban, a betonon rátaláltak egy csecsemőre a járókelők.  A helyszínre kiérő mentősök már csak a kicsi halálát tudták megállapítani.

Egy szemtanú látta, amint a 41 éves nő kidobja két hónapos kislányát az ablakon. Meg nem erősített információk szerint a nő román állampolgár, férje pedig jordániai. A házaspárnak a kislánnyal együtt hét gyermeke volt, négy közülük az apával él Németországban. A tragédia pillanatában a kolozsvári lakásban az anya mellett két kislánya, egy négy és egy hat éves, valamint a nagymama is jelen volt.

A két hónapos csecsemőtől egy Bihar megyei muzulmán temetőben vesznek végső búcsút. Ügyészségi források szerint nem kizárt, hogy az anya gyermekágyi depresszió miatt követhette el borzalmas tettét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?