Ezer forintért gyilkolt a román férfi Tatabányán

Ezer forintért ölt meg 85. születésnapján egy idős asszonyt tavaly Tatabányán az a román férfi, akit kedden tartóztattak le Magyarországon, miután ismételten átlépte a román-magyar határt – számol be a mon.hu. A húsz éves Fusteac F. S. beismerte a gyilkosságot.

A férfi beismerő vallomásában elmondta, Budapestről buszozott Tatabányára 2014. március 26-án délelőtt. Nem igazán tudta, hol van, de nem is érdekelte, csupán az, hogy pénzt akart szerezni, akár erőszak árán is. A Komáromi úti lakótelepen több társasházban járt, lakásokba próbált besurranni.

Végül az egyik lépcsőházban találkozott a 85 éves asszonnyal, megállította, és azt mondta neki: „Kell ötven forint!” Ennyit tudott magyarul, a megrémült asszony ezer forintot adott neki. A férfi elmondása szerint már elégedetten sarkon fordult volna, amikor az asszony segítségért kiáltott.

A gyilkos nem értette ugyan, mit mondott, de el akarta hallgattatni, ezért késével többször megszúrta. Ezután kimenekült a lépcsőházból, és futás közben a ház mögötti fáknál eldobta a kést. Az áldozatra az egyik lakó talált rá, hívta a mentőket, akik azonban már nem tudták megmenteni az asszony életét.

A magyar rendőrök a férfiről kiderítették, hogy 2014. december 20-ától április 30-áig kisebb vagyon elleni bűncselekmények miatt börtönben ült Magyarországon, majd májusban hazament Romániába. Megtudták azt is, hogy október 9-én Magyarországra jön. A rendőrök Battonyánál a határon várták, elfogták, majd Tatabányára vitték. Tolmács közreműködésével megtartott kihallgatásán beismerő vallomást tett. Azt sem tudta, melyik városban követte el az emberölést.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsítja Fusteac F. S.-t, a bíróság október 12-én elrendelte előzetes letartóztatását

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?