Gólyák szállták meg Kolozsvárt

Ismét elsőévesek lepték el a kincses várost kedd este, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség által megszervezett Gólyák Éjszakáján. Idén 66 csapat vett részt a játékban, 335 friss egyetemista ismerkedett Kolozsvárral kreatív játékok segítségével – számolt be csütörtökön a KMDSZ.

A csapatok kedden 19:00 órakor a Főtéren kapták meg az első helyszínt, ahova menniük kellett, miután megfejtették a papírokon szereplő érdekes szójátékokat. Minden csapat nagy erővel és versenyszellemmel indult útnak, nem tudván, hogy mi vár rájuk az este folyamán. 8 kreatív feladatot kellett elvégezniük az elsőéveseknek, melyek Kolozsvár különböző szórakozóhelyein várták őket.

A szervezők a csapatok kreativitására, ügyességére és találékonyságára voltak kíváncsiak, fő céluk egy olyan közeg létrehozása volt, ahol a gólyáknak lehetőségük nyílt ismerkedni, tapasztalatot cserélni egymással úgy, hogy közben betekintést nyertek a kolozsvári életbe. A játékok segítségével sikerült kipróbálják magukat szokatlan helyzetekben: táncolniuk kellett egy applikáció segítségével, ami pontosan követte mozdulataikat, karaokéztak, társasjátékoztak és különböző ügyességi feladatokat oldottak meg.

Két szórakozóhely között sem unatkoztak, útközben megismerhették Kolozsvár nevezetes helyeit, többek között jártak a Kolozsvári Magyar Operánál, a BBTE főépületénél, a Széchenyi téren és a Szentegyház utcában is.

A verseny lejártával a gólyák kiengedhették a játék során felgyűlt gőzt, és együtt bulizhattak a Bulgakovban hajnalig. Az eredményhirdetésre az éjszaka folyamán került sor, I. helyezést ért el a Szűretlen csapat, II. lett a Victorious Secret és III. a ProciProsti csapata.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?