Homofóbia miatt komoly pénzbírságot kell fizetnie a román „dívának”

Háromezer lejre büntette az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Mihaela Rădulescu tévés személyiséget, a Românii au talent (A románok tehetségesek) című tehetségkutató verseny zsűritagját homofób kijelentései miatt.

Mihaela Rădulescu áprilisban bejegyzést tett közzé blogján, amelyben egyebek mellett abnormálisoknak nevezte a melegeket, olyan embereknek, akik jelenlétükkel, kinézetükkel zaklatják az utcán a gyermekeket. Mihaela Rădulescu bejegyzése itt olvasható

Rădulescut többen is feljelentették a diszkriminációellenes tanácsnál, az Elle magazin pedig bejelentette, nem kíván többé együttdolgozni vele. Az Elle Románia hivatalos közleményben értesítette Mihaela Rădulescut, aki tíz éves együttműködési szerződést kötött a magazinnal, hogy nem tart igényt munkájára.

„Tiszteljük Mihaela Rădulescu véleménynyilvánítási jogát, de sajnos az utóbbi napokban kommentárjaival az Elle magazin nevét olyan vitába keverte bele, amelyben nem szeretnénk részt venni. Sajnáljuk, hogy meg kellett hoznunk ezt a döntést, köszönjük Mihaelei Rădulescunak azokat az éveket, amelyek alatt együtt dolgozhattunk vele” - olvasható a közleményben.

A CNCD azzal indokolta döntését, hogy Rădulescu sértő kijelentéseivel tévés személyiségként erősítette a melegekkel szembeni ellenséges hangulatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?