Ismét zárt ajtók mögött tartja küldöttgyűlését az EMNP

Kézdivásárhelyen tartja negyedik országos küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) pénteken. A Vigadó Művelődési Házban zárt ajtók mögött zajlik a rendezvény, az év elején Marosvásárhelyen szervezett küldöttgyűléshez hasonlóan, amikor Szilágyi Zsoltot választották pártelnöknek.

A néppárt küldöttgyűlése pénteken 15 órától Szilágyi Zsolt évértékelő beszédével kezdődik, ezt pedig a zárt ajtók mögötti tanácskozás követi.

A szervezők szerint tisztújításra nem kerül sor, kizárólag technikai kérdésekben döntenek a küldöttek. Az ülést követően nem adnak lehetőséget az újságíróknak, hogy kérdéseket tegyenek fel, hanem közleményben tájékoztatják az érdeklődőket a küldöttgyűlés döntéseiről, áll az EMNP meghívójában.

A néppárt kongresszusához kapcsolódva pénteken délelőtt ugyancsak a kézdivásárhelyi Vigadóban tartja tisztújító küldöttgyűlését a Tőkés László által vezetett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) is. A 10 órától kezdődő gyűlésre mintegy 100 küldöttet és meghívottat várnak. A tanácskozás beszámolókkal kezdődik, majd az alapszabályzat módosítása mellett tisztújítás is szerepel a programban, amely szerint a küldöttek új országos elnökséget választanak.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?