Hívők zarándokolnak a szent termopán ablakhoz Ukrajnában

A menny kapuja lett egy termopán ablak egy ukrán faluban, miután néhány tucat hívő megpillantotta benne Szűz Mária arcképét - tájékoztat az Antena1 hírtelevízió.

Az ablakhoz zarándokoló hívők meg vannak győződve, hogy az ablaküvegen isteni csodát látnak, ezért leborulnak előtte és imádkoznak. A falu papjai megerősítették az "isteni beavatkozást", ezért kiemelték a termopán ablakot helyéről és a templomban helyzeték el. Ünnepekkor a kegytárgyat körbehordozzák a Lviv melletti faluban.

A termopán ablak egy épülő ház része volt, amikor felfedezték benne a csodát.

A szokatlan helyeken és formában megjelenő "isteni képmás" felfedezése Romániában sem szokatlan. Buzău megyében például egy nő konyhája egyszerű falán vélte felfedezni a szentként tisztelt ortodox atya, Arsenie Boca képmását, akiről azt tartják, sírján a fű még a legzordabb teleken sem szárad el. A ház tulajdonosa házioltárt emelt a fal mellé, és konyháját megnyitotta a zarándokok előtt.

A Vâlcea megyei Ocnele Mari település sóbányájában Szűz Mária „arcképe” vonzza a hívőket 225 méterrel a föld alatt. A Suceava megyei Mironu községben sűrű keresztvetés közepette darabolták fel egy fa törzsét, miután a Megváltó arcát pillantották meg benne.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?