Havazni fog a hét végén Székelyföld hegyvidékein

Jelentős lehűlésre, esőre, havasesőre és havazásra, illetve a szél erősödésére vonatkozó sárga jelzésű riadót bocsátottak ki a hétvégére szombat reggel a meteorológusok. Székelyföldön is havazni fog.

A figyelmeztetés délután lép érvénybe, és szinte az egész országra kiterjed. E szerint szombaton a Bánságban, Olténiában, Munténia északi részében várhatók jelentősebb esőzések, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25 litert négyzetméterenként. Hegyvidéken, 1800 méter fölött vasárnapra virradóra az eső havazássá alakul át.

Vasárnap reggeltől hétfő délutánig az egész országban csapadékos lesz az időjárás. A Keleti-Kárpátokban jelentős havazásra is számítani lehet, a hó pedig nem olvad el, hanem lerakódik. Havasesőre, havazásra lehet számítani az ország többi hegyvidékein, így Székelyföld magaslatain is.

A légmozgás is felerősödik, a szél sebessége délen, dél-keleten és hegyvidéken elérheti a 70 km/h-t. A levegő is lehűl, hajnalban fagypont körüli hőmérsékletek várhatók, és nappal sem lesz 15 foknál melegebb.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?