Jövő hétfőn már havazhat Magyarországon is

Jövő hétfőn már havazhat Magyarországon, elsősorban persze a magasabb hegyekben - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Másutt hó nem, de eső nagyon is valószínű.

Míg szerdán még 17-22 fokos csúcshőmérsékletre készülhetünk egyes területeken, hétfőre ez 6-11 fokra olvad, a magasabban fekvő hegyekben pedig hózápor is lehet - írja a met.hu.

Csütörtök és vasárnap között általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, egy-egy napon északkeleten süthet ki többnyire rövid időszakokra a nap. Több alkalommal is várható eső, zápor. Csapadéknak szombaton napközben van a legkisebb esélye, vasárnap viszont az ország nagy részén kiadós eső valószínű. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, csütörtökön lehet egy-két fokkal melegebb, az időszak második felében északkeleten hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 17, vasárnap 9 és 15 fok között várható.

Jövő hétfőn erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Sokfelé várható eső, zápor. A magasabb hegyekben havas eső, hó is előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Kapcsolódók

Kimaradt?