Nem kapta a nyugdíjat egy nagyváradi nő, mert halottnak nyilvánították

Nem találta otthon a postás, ezért halottnak nyilvánított és megszüntette egy 62 éves nagyváradi nő nyugdíjának folyósítását a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár.

Floarea Valcan hiába várta a postást, sem augusztusban, sem szeptemberben nem kapott pénzt, ezért elment a hivatalba, ahol nagy meglepetésére kiderült, hogy elhunytként szerepel a nyilvántartásban.

A Digi24 információi szerint a nyugdíjpénztár és a posta egymásra mutogatnak a kínos baki miatt. A nyugdíjpénztár a postát tartja felelősnek, mert ők jelentették, hogy az asszony két hónapja nem vette fel a nyugdíját, és nincs semmilyen információjuk a holléte felől. A posta szerint a nyugdíjpénztár felelős a mulasztásért, mert Floarea Valcan nevére sem augusztusban, sem szeptemberben nem küldtek nyugdíjszelvényt, ezért a postás utoljára júliusban járt az asszonynál. A nagyváradi postafőnök szerint a nyugdíjpénztár feladata lett volna ellenőrizni, hogy a nő „halálhíre” igaz vagy hamis.

A nyugdíjpénztár az elhuny hozzátartozói vagy a posta értesítése alapján szüntet meg nyugdíjfolyósítást. Annak érdekében, hogy újra megkaphassa nyugdíját, Floarea Valcannak a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár szerint papírokkal kell bizonyítania, hogy életben van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?