Részletek derültek ki a Székelyudvarhely melletti légi balesetről

A szombaton Szejkefürdő közelében lezuhant girokopterrel egy időben további két girokopter is felszállt Székelyudvarhelyről. A pilóta, a 39 éves N. A. fél perccel a felszállás után jelezte társainak, hogy bajban van. Néhány másodperc múlva életét vesztette.

Ezt az Agerpresnek nyilatkozta a két férfi egyike, akik az áldozattal egy időben indultak repülni szombat reggel. Mindhármuk úti célja a Maros megyei Makfalva volt. A férfi elmondta, fél perc sem telt el a felszállásuk után, amikor N. A. közölte rádión, hogy meghibásodott a girokopter lapátkereke, ezért kényszerleszállást kell végrehajtania.

„Amikor megfordultam, hogy megnézzem, sikerült-e földet érnie, már csak egy nagy füstfelhőt láttam gomolyogni” – mondta az áldozat társa a hírügynökségnek. Hozzátette, N. A. tüzetesen ellenőrizte girokoptere műszaki állapotát, mielőtt levegőbe emelkedett volna, és mindent rendben talált.

Mint írtuk, a mentőt és a készenléti felügyelőséget szombaton 10.44 perckor értesítették a szerencsétlenségről. Elsőként a tűzoltők és a csendőrök érkeztek a helyszínre, akkor már a girokopter lángokban állt. A tüzet eloltották, de már késő volt: a pilóta teste a géppel együtt porrá égett.

Szombat délután bukaresti nyomozócsoportok érkeztek a baleset helyszínéhez. A baleset pontos körülményeit még nem sikerült megállapítaniuk a hatóságoknak. A román köztévé értesülései szerint a bukaresti származású férfi Tusnádfürdőn élt, nős, két gyermek édesapja volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?