Újraindul Sepsiszentgyörgyön a Vox Populi vitafórum

Újraindul Sepsiszentgyörgyön a román-magyar párbeszédet, egymás kölcsönös megismerését bátorító Vox Populi (A nép hangja) vitafórum. A nyári szünet után, jövő hétfőn, szeptember 21-én szervezik a hatodik közéleti vitafórumot, amelynek meghívottjai ezúttal a MagyaRománia nevű blog szerzői lesznek, így Mihály Emőke, Szilágyi István és Sever Ioan Miu.

A vitafórumnak ezúttal is a Babeş–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tagozata ad otthont, a belépés mindenki számára nyitott és ingyenes. Mint arról beszámoltunk a kezdeményezők - Madalin Guruianu helyi önkormányzati képviselő, a helyi akadémiai vitaklub vezetője és Cziprián-Kovács Loránd egyetemi tanár, megyei önkormányzati képviselő - abban reménykednek, hogy a párbeszéd által a két nép jobban megismerheti, megértheti egymást. Madalin Guruianu elmondta, hogy szándékuk szerint bármilyen téma megvitatható, tabuk nincsenek, csak a civilizált vitaformához ragaszkodnak, és a személyeskedést igyekeznek kizárni.

Az öt éve működő MagyaRománia blog is a sepsiszentgyörgyi vitafórumhoz hasonló célkitűzésekkel működik. A román és magyar szerzőkből álló csapat a kultúrára helyezi a hangsúlyt, ezt tartják legalkalmasabb terepnek a két nemzet egymáshoz való közeledéséhez.

Kapcsolódók

Kimaradt?