Így tudhatja meg, hány közvetett szexuális partnere volt

Érdekes kalkulátort tett közzé honlapján a brit Lloyds Pharmacy. Adataink megadása után azt számolja ki, hány közvetett szexuális partnerünk volt eddigi életünk során – számolt be a hazipatika.com.

A kalkulátor célja felhívni a figyelmet a biztonságos szex fontosságára. Adatai csak akkor értelmezhetők, ha azokat az együttléteket vesszük figyelembe, amikor nem használtunk óvszert, különben a közvetett partnerek száma és a betegség esélye jóval kisebb.

A cég felmérést is készített, amiből kiderült: egy brit átlagosan 9 emberrel szexelt, ez az is jelenti, hogy szexuális értelemben mintegy négymillió ember veszélyeztetheti - ez pedig egyértelműen jelzi, hogy fontos időről időre STD (szexuális úton terjedő betegségek)-tesztet végeztetni.

Nem meglepő módon a britek közül sokan nem mondanak igazat szexuális partnereik számáról: nemtől függetlenül minden tizedik ember hazudik, vannak, akik többről, vannak, akik kevesebbről számolnak be. A legsokkolóbb viszont az a tény, hogy minden ötödik ember, akinek valamilyen szexuális úton kapott fertőzése volt, nem számolt be erről partnereinek, megnövelve annak esélyét, hogy betegsége továbbterjed.

Kapcsolódók

Kimaradt?