Több mint ötszáz diák kezdi az új tanévet a dévai Téglás Gábor líceumban

„Új tanévet kezd ma sok ezer erdélyi magyar fiatal, tehát sok ezerszer hangzik el ezen a napon: sok sikert kívánok! Sok sikert kívánunk fiataljainknak, gyermekeinknek, unokáinknak, tanítványainknak” – fogalmazott köszöntőbeszédében Winkler Gyula EP-képviselő a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum tanévnyitó ünnepségén. Hunyad megye egyetlen önálló magyar tannyelvű iskolájában idén tizenegyedik alkalommal csengettek be. 

Winkler ünnepi felszólalásának első részében külön gratulált az iskola vezetőségének, pedagógusainak és diákjainak a Külhoni Magyarságért Díj elnyeréséért, amelyet az iskola képviselői az idén, augusztus 20-án vehettek át Budapesten. „A Kárpát-medencei kitűntetés méltatja az iskola tevékenységét és fontos elismerése az oktatási területen végzett kiemelkedő munkának. Az iskola tízedik születésnapi ajándékaként is méltón megállja helyét” – hangsúlyozta Winkler. 

Az RMDSZ EP-képviselője a siker fontosságát, valamint ennek mércéit idézte további beszédében: „a mai rohanó világban, amelyben a számítástechnika mindent mérhetővé tett, természetesen a sikert is mérni igyekszünk. Elsősorban pénzben, de van ezen kívül egy második mérce is: a hatalom. Azonban felmerül a kérdés: ennyi lenne? Valóban ez a siker? Nem-e kellene egy harmadik mérce is? Dehogynem! Nagy szükség van a harmadik mércére – amely szerintem inkább elsőként kell szerepeljen –, ez pedig a szeretet. Igyekezzünk tehát a sikert elsősorban szeretetben mérni” – fogalmazott Winkler szeptember 14-i tanévnyitó beszédében. 

„A sikeres tanuló az, aki örömmel segít másoknak, aki őszinte és megbízható csapattag, aki tudja, hogy az igazi öröm csak attól teljes, hogy valakivel megoszthatja. Aki képes megérteni azt, hogy együtt minden akadályt könnyebb áthágni és minden győzelemnek nagyobb az értéke!” – tette hozzá az RMDSZ politikusa.

A dévai ünnepségen jelen volt Kocsis Attila iskolaigazgató, Máté Márta megyei főtanfelügyelő-helyettes, Széll Lőrincz, a Hunyad Megyei Ifjúsági Hatóság igazgatója, valamint a magyar egyházak és az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének képviselői. 

Kapcsolódók

Kimaradt?