KMN: 22,5 ezer lej gyűlt össze a kárpátaljai gyermekek számára

Több mint 22 ezer lej gyűlt össze a Kolozsvári Magyar Napokon a kárpátaljai gyermekek számára - tájékoztat a Kolozsvári Magyar Napok sajtószolgálata.

A 6. Kolozsvári Magyar Napok egyik újdonsága az a nagyszabású jótékonysági akció volt, amelyet a rendezvénysorozatot szervező Kincses Kolozsvár Egyesület a budapesti székhelyű Ökumenikus Segélyszervezettel közösen hirdetett meg.

A kezdeményezők arra bíztatták a résztvevőket, hogy adományukkal támogassák az ukrajnai fegyveres konfliktus miatt nehéz helyzetben élő kárpátaljai magyar iskolás gyerekeket. Összesen öt pénzgyűjtő perselyt helyeztek el a programhelyszíneken, ahol a felajánlott összeg függvényében különböző színű karszalagot kaptak az adományozók.

A lezárt perselyeket Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napok főszervezője, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke és Szabó Lilla programigazgató az Ökumenikus Segélyszervezettel munkatársaival közösen bontották fel Budapesten. Az urnákban összesen 22 433 lejt számoltak meg, amely a kiadott karszalagok alapján hozzávetőlegesen 3000 személy hozzájárulásából gyűlt össze. 

A gyűjtéshez csatlakozott az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) is, a Farkas utcában felállított standjukon összesen 960 lejt adományoztak. Az összeg célirányos felhasználásáról az Ökumenikus Segélyszervezet gondoskodik. "A Kincses Kolozsvár Egyesület ezúton mond köszönetet mindenkinek, aki pénzadománnyal segítette a gyűjtési akciót bebizonyítva azt, hogy a kolozsváriak, tágabb értelemben a Kolozsvári Magyar Napok közönsége a mindennapi problémáik ellenére is odafigyelnek más régiókban élő nemzettársaik helyzetére" - olvasható a közleményben.

A kezdeményezők felhívják a figyelmet, hogy október 31-ig folytatódik az adománygyűjtés. Az adományozók küldhetnek SMS-t a 8843-as számra "Kárpátalja" tartalommal. Az adományokat az Orange, a Vodafone és a Telekom hálózatokból küldhetik. Egy sms ára 2 euró, és egy telefonszámról több SMS is küldhető. Továbbá várják az adományokat a Kincses Kolozsvár Egyesület (Asociatia Clujul Comoara) számlájára, "Kárpátalja" jeligével. 

Adatok: 
Lejes számlaszám: RO17 BTRL RONC RT00 W528 9102
Eurós számlaszám: RO27 BTRL 0130 4205 W528 91XX  
Forintos számlaszám: RO25 BTRL 0131B2205 W528 91XX
Adószám: (CIF) 27442993
Swift kód: BTRL ROBU
Cím: 400 110 Kolozsvár, Regele Ferdinand u. 1. sz., 1. em., 2. lsz.
    
A gyűjtés további alakulásáról a Kincses Kolozsvár Egyesület november elején tájékoztatja a közösséget.

Kapcsolódók

Kimaradt?