Gigi Becali ezer menekültet szállásolna el és etetne saját ingatlanaiban

Ezer menekültet szállásolna el és étkeztetne Gigi Becali üzletember, akit feltételesen szabadlábra helyeztek, miután letöltötte 3 éves és 6 hónapos börtönbüntetésének egyharmadát.

A România TV-nek adott nyilatkozatában Becali úgy fogalmazott, hogy már beszélt egy miniszterrel a menekültek elszállásolásának lehetőségéről, és már elő is készítette a Berceni-i ingatlanait erre a célra. Hozzátette, felajánlása csak akkor érvényes, ha a hatóságok biztosítják az érintettek felügyeletét.

Becali nem mondta meg, melyik miniszterrel beszélt. Csak annyit árult el, hogy tájékoztatta a tárcavezetőt, ha Románia eldönti, hány menekültet fogad be, ő készen áll ezer ember etetésére és elszállásolására. Becali nyilatkozata itt hallgatható meg.

Gigi Becalit három ügyben is elítélték. 2013. május huszadikán kezdte meg annak a hároméves börtönbüntetésnek a letöltését, amelyet a védelmi minisztériummal 14 éve lebonyolított telekcsere ügyében kapott, hivatali visszaélésben való bűnrészességért. Június elején Becalit újabb három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték az úgynevezett "pénzestáska-ügyben", amiért 2008-ban úgy próbált bajnoki címet "vásárolni" a második helyen álló Steauának, hogy 1,7 millió eurót ajánlott fel az éllovas csapat ellenfelének. Ezt a két büntetést összevonta a bíróság, így lett összesen három és fél év a büntetése. Becali egy harmadik ügyben 2013 februárjában három év felfüggesztett büntetést is kapott, amiért testőrei bevetésével - autós üldözés és utcai lövöldözés során - maga intézkedett ellopott luxusautója visszaszerzéséről és a tolvajok megleckéztetéséről.

Kapcsolódók

Kimaradt?