Nem találják az egy hónapja eltűnt siklórepülőst

Ma sem lelik nyomát az augusztusban eltűnt siklórepülősnek – közölte csütörtökön Raed Arafat. A belügyminisztérium államtitkára szerint a Csukás-hegységben eltűnt pilóta keresése ma is zajlik, most már az ország minden megyéjében.

 „A már végigjárt útvonalakat ismételten leellenőrizzünk és újabb szakaszokat is megvizsgálunk” – magyarázta a belügyi államtitkár, aki szerint a pilóta keresése tovább folyatódik.

Mircea Crăciun augusztus 6-án, a déli órákban szállt fel légi járművével a Brassó megyei Vidombák repülőteréről, a légi irányításnak nem sokkal később megszakadt a kapcsolata a repülővel. Az 56 éves Crăciunt Románia legtapasztaltabb hosszú távú siklórepülő-pilótájaként tartják számon, arra készült, hogy ezer kilométert repüljön leszállás nélkül.

Eltűnésének híre után több mint 650 főből, 99 szárazföldi és légi járműből álló mentőcsapat indult felkutatására. Sajtóban megjelent információk szerint Mircea Crăciun holttestét megtalálta és jelentette a hegyimentősöknek egy helybéli nő, később viszont bebizonyosodott, hogy az információ téves.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?