Nem találták meg az eltűnt pilótát, Székelyföldön is folytatják a keresést

Kedden is folytatják annak a pilótának a keresését, aki siklórepülőjével eltűnt csütörtökön a Csukás-hegységben.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint kedden 1200 személy 181 járművel indult az 56 éves, tapasztalt pilóta felkutatására. A 181 jármű között hernyótalpasok és más speciális terepjárművek is vannak. A belügyminisztérium helikoptereit egyelőre nem vetik be, azokat szükség esetén fogják használni.

Hétfőn Raed Arafat államtitkár úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen keresési akció költségei akár a százmillió eurót is elérhetik, ezért próbálják korlátozni a légi járművel bevetését. Hozzátette, nem szabták meg, hogy mekkora összeget fordíthatnak a pilóta felkutatására, de mivel egyelőre bizonytalan, mikor találják meg, próbálnak költséghatékonyak lenni.

Kedden Hargita, Kovászna, Brassó, Bákó, Argeș, Buzău, Prahova, és Vrancea megyében zajlik a keresés.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Mircea Crăciun csütörtökön, a déli órákban szállt fel légi járművével a Brassó megyei Vidombák repülőteréről, a légi irányításnak nem sokkal később megszakadt a kapcsolata a repülővel. Egyelőre még nem tisztázott, hogy miért csak kilenc óra elteltével, 21,39-kor jelezték a hatóságoknak a gép eltűnését.

Crăciunt Románia legtapasztaltabb hosszú távú siklórepülő-pilótájaként tartják számon, arra készült, hogy ezer kilométert repüljön leszállás nélkül.

Eltűnésének híre után több mint 650 főből, 99 szárazföldi és légi járműből álló mentőcsapat indult felkutatására. A sajtóban megjelent információk szerint Mircea Crăciun holttestét megtalálta és jelentette a hegyimentősöknek egy helybéli nő, később viszont bebizonyosodott, hogy az információ téves.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?