Ajándék iskolatáskát kapnak a háromszéki kisdiákok

Több ezer kisiskolás kap ajándék iskolatáskát és taneszközöket a háromszéki önkormányzattól az Iskolatáska program keretében.

Szerdán a hamarosan kezdődő tanév első igazgatói értekezletén Tamás Sándor megyei tanácselnök 2.200 előkészítő osztályos tanulónak szánt csomagot adott át a tanintézmények vezetőinek.

Az első iskolai napon a fiúk kék, a lányok pedig rózsaszín iskolatáskákat kapnak, bennük színes és grafitceruzákkal, szendvicses dobozzal, üzenő füzettel, valamint tolltartóval. „Folytatjuk azt, ami jól indult, és sikeresnek bizonyult. Harmadik éve ajándékozunk névcédulával ellátott iskolatáskát és tanfelszerelést a megye azon gyerekeinek, akik először lépik át az iskola kapuját” – mondta Tamás Sándor megyei tanácselnök.

Hozzátette: idén nagyobb összeget fordítottak a programra a megyei önkormányzat költségvetéséből, ez több mint 150 ezer lejt jelent. A gyerekek egy-egy 65 lejes csomagot kapnak, amely nagy segítséget jelent a családoknak, hiszen a kereskedelemben ez a csomag sokkal többe kerül.

Szeptember 15-én Kovászna megyében a legtöbb előkészítő osztályos tanuló a Székely Mikó Kollégiumban (109), a Váradi József Általános Iskolában (102) kezdi az iskolát, legkevesebben pedig a sepsiszentgyörgyi Speciális Iskolában (4), Papolcon (6) és Kommandón (7) indulnak útnak a betűk és számok világában.

Az iskolaigazgatói találkozón Ștefu Marcela főtanfelügyelő-helyettes a kicsik nevében megköszönte a megyei önkormányzat ajándékát. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?