Kisebbségi kérdésekkel foglalkozna az egyik legismertebb romániai cigánylány

Az Európai Parlamentben kapott gyakornoki állást és a kisebbségi kérdésekkel foglalkozik majd a 19 éves Botoşani megyei cigánylány, aki az idei sikeres érettségi után öt nagy-britanniai egyetemre is felvételt nyert.

Perla Scripcariu sikereiről korábban részletesen beszámolt a hazai sajtó, eddigi életpályáját a Maszol is bemutatta. Híre eljutott Daniel Buda európai parlamenti képviselőhöz is, aki gyakornoki állást ajánlott fel számára a kabinetjében.

A politikus az adevarul.ro-nak elmondta, meghatotta a rendkívül képességű lánynak az az eltökéltsége, hogy a hátrányos helyzetű romák társadalmi beilleszkedésén segítsen. Tájékoztatása szerint Scripcariu gyakornokoskodása egy hónapig, az egyetemkezdésig tart. Az állásinterjúban a lány elmondta, a kisebbségi jogokkal szeretne foglalkozni az Európai Parlamentben.

Perla Scripcariu végül úgy döntött, hogy a Birminghami Egyetemen kezdi el ősztől a tanulmányait, a politikatudományi szakon. Egyetemi évei alatt alapítványt szeretne működtetni a Nagy-Britanniában élő romák támogatására.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?