Háromszéken javult a pótérettségizők átmenési aránya

Háromszéken tavalyhoz képest javult a pótérettségin való átmenési arány, derült ki a tanfelügyelőség összesítéséből. Ez szerint a nemrég lezárult pótérettségin 427 diák vett részt és 102-nek sikerült diplomát szereznie, ami 23,89 százalékos sikerességi arányt jelent.

Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő sajtótájékoztatón elmondta: a pótérettségi eredményei az elvárások szerint alakultak, a tavalyihoz képest sikerült javítani az átmenési arányokon. Hozzátette, hogy az elméleti líceumot végzett tanulók körében az átlagnál valamivel magasabb, 26,88 százalékos volt az átmenési arány, a szaklíceumok végzőseinek 17,98 százaléka, a művészeti líceumot végzett tanulók 30,34 százaléka szerzett diplomát. A magyar tanulók 24,30 százaléka, a román osztályokban végzettek 22,60 százaléka pótérettségizett sikeresen.

Kovászna megyében a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban jegyezték a legmagasabb átmenési arányt, 66,7 százalékot, vagyis a pótérettségire jelentkezett kilenc diákból hatnak sikerült diplomát szereznie. A legrosszabb eredményt a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Szaklíceumban jegyezték, ahol a 8 vizsgázóból egynek se sikerült az érettségije. Háromszéken a nyári érettségin 63,8 százalékos volt az átmenési arány, ami közel hat százalékkal több mint tavaly. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?